Leestijd: 2 minuten

Wil jij altijd en overal toegang hebben tot een snel en betrouwbaar (mobiel) WiFi netwerk? Dan is een 4G internet dongel dé oplossing. Met dit handige USB-apparaatje krijg je via een 4G verbinding direct toegang tot het internet. Ideaal voor als je veel onderweg bent of op locaties werkt waar geen vast internet beschikbaar is.

Hoe werkt een 4G internet dongel eigenlijk?

Een 4G internet dongel is een klein USB-apparaatje waarmee je via een 4G verbinding verbinding kunt maken met het internet, meestal via een mobiel netwerk. Het apparaatje wordt vaak gebruikt om internettoegang te bieden op locaties waar geen vaste internetverbinding beschikbaar is, zoals onderweg of op vakantie. Het enige wat je hoeft te doen, is een simkaart met een databundel in de dongel te steken. Vervolgens plug je de dongel in de USB-poort van je laptop of computer en selecteer je de dongel als netwerk. Je hebt nu direct toegang tot het internet, waar je ook bent.

Sommige dongels zijn speciaal ontworpen om samen te werken met bepaalde mobiele netwerken, terwijl andere dongels mogelijk geschikt zijn voor verschillende netwerken. Het is belangrijk om te controleren welke netwerken de dongel ondersteunt voordat je er een aanschaft, om er zeker van te zijn dat je een goede verbinding kunt maken op de locaties waar je het apparaatje wilt gebruiken.

4G internet dongels als oplossing voor traag internet

Heb je last van traag internet op een locatie waar geen vast internet beschikbaar is? Dan kan een 4G internet dongel uitkomst bieden. Providers zoals KPN maken bijvoorbeeld gebruik van 4G dongels om klanten in het buitengebied van snel internet te voorzien. Met een dongel heb je altijd en overal toegang tot het snelle 4G netwerk, zodat je zonder onderbrekingen kunt werken of studeren.

Gebruiksgemak van een 4G internet dongel

Een groot voordeel van 4G internet dongels is het gebruiksgemak. Bijna alle laptops en computers hebben een USB-poort, dus de dongel is gemakkelijk aan te sluiten. Bovendien zijn er tegenwoordig ook steeds meer dongles beschikbaar die fungeren als hotspot. Deze hoef je dus niet via USB te koppelen, maar kun je direct gebruiken als mobiel WiFi netwerk.

Waar kan ik een 4G internet dongel kopen?

Wil je een 4G internet dongel aanschaffen? Dan kun je terecht bij verschillende internet- en telefonieproviders. Zij bieden vaak complete pakketten aan inclusief dongel en databundel. Daarnaast kun je ook zelf een dongel aanschaffen en een sim only abonnement afsluiten. Bij webshops als Coolblue en Bol.com kun je terecht voor een ruim assortiment aan dongels.

Samenvatting

Over het algemeen is het gebruik van een dongel vrij eenvoudig, en biedt het een handige manier om toegang te krijgen tot internet op locaties waar dit anders niet mogelijk zou zijn. Wel is het belangrijk om te controleren welke netwerken worden ondersteund en om de instellingen correct te configureren om een goede verbinding te garanderen.

Kortom, met een 4G internet dongel ben je altijd en overal verzekerd van snel en betrouwbaar internet. Of je nu onderweg bent of op een locatie werkt zonder vast internet, met een dongel heb je direct toegang tot het 4G netwerk.