Japanse Ramen maken

Leestijd: < 1 minuten

Ramen-noodles zijn waarschijnlijk ontstaan in China, maar zijn populair geworden in Japan sinds de 20e eeuw. Er zijn talloze verschillende soorten ramen-noodles, maar ze zijn allemaal gemaakt van tarwebloem en zijn gekookt in een vlees- of visbouillon met verschillende kruiden en specerijen. De belangrijkste ingredienten voor een ramen noodle souppakket zijn de ramen-noodles, de bouillon en de toppings. De bouillon kan gemaakt worden van vlees, vis of groenten, en kan ook verschillende specerijen en kruiden bevatten, zoals knoflook, gember, chilipepers en sesamolie. De toppings kunnen variëren van gekookte eieren, vlees, groenten en kruiden tot een een ei en kimchi. Om het gerecht te maken, moet je eerst de ramen-noodles volgens de verpakking koken. Maak vervolgens de bouillon door de kruiden en specerijen toe te voegen aan de vlees- of visbouillon. Voeg vervolgens de gekookte noodles toe aan de bouillon en voeg de gewenste toppings toe.