Snapchat deactiveren

Leestijd: 2 minuten

Hoe deactiveer ik mijn Snapchat-account? Een stapsgewijze uitleg

Snapchat is een populaire social media-app waarmee je foto’s en video’s kunt delen met je vrienden en volgers. Maar soms wil je misschien je account deactiveren om verschillende redenen. Bijvoorbeeld als je even een pauze wilt nemen van social media of als je wilt stoppen met Snapchat. In deze stapsgewijze uitleg lees je hoe je jouw Snapchat-account kunt deactiveren.

Stap 1: Open de Snapchat-app Open de Snapchat-app op je telefoon en log in op je account. Je kunt Snapchat zowel op een iOS- als op een Android-telefoon gebruiken.

Stap 2: Ga naar je profielpagina Klik op je profielfoto in de linkerbovenhoek van het scherm. Dit brengt je naar je profielpagina.

Stap 3: Ga naar de instellingen Klik op het tandwielpictogram rechtsboven in het scherm om naar de instellingen van je account te gaan.

Stap 4: Deactiveer je account Scroll naar beneden en klik op “Ik heb problemen met inloggen”. Selecteer vervolgens “Mijn account uitschakelen” en volg de instructies op het scherm. Je wordt gevraagd om je wachtwoord op te geven om te bevestigen dat je jouw account wilt deactiveren. Nadat je jouw wachtwoord hebt ingevoerd, wordt je Snapchat-account onmiddellijk gedeactiveerd.

Belangrijke opmerking: Als je jouw Snapchat-account deactiveert, wordt het gedurende 30 dagen in de wacht gezet. In deze periode kun je nog steeds inloggen en je account herstellen. Als je echter niet binnen 30 dagen terugkeert, wordt jouw account permanent verwijderd en kunnen al jouw gegevens niet meer worden hersteld. Als je jouw account permanent wilt verwijderen zonder te wachten, kun je de stappen volgen voor het verwijderen van een Snapchat-account.

Snapchat is een leuke en populaire app, maar soms is het nodig om je account te deactiveren. Door de bovenstaande stappen te volgen, kun je jouw Snapchat-account snel en eenvoudig deactiveren. Onthoud wel dat de deactivering slechts tijdelijk is en dat je jouw account binnen 30 dagen kunt herstellen.