- 500 gram bloem+ wat om de plank te bestrooien
- 325 gram boter
- 1 theelepel zout
- 225 gram bruine basterdsuiker
- 20 gram speculaaskruiden
- 5 theelepels bakpoeder
- 1 ei
- en een beetje citroenrasp
- en een beetje amandelen
- En natuurlijk een speculaasplank
Wat moet je doen?
Laat de boter op kamertempratuur komen en mix deze vervolgens met de bruine basterdsuiker. Zeef nu de bloem door het mengsel en mix het goed door elkaar. Voeg nu de speculaaskruiden, zout , bakpoeder en citroenrasp toe. Meng nu ook het ei met de rest van de mix. Leg nu de speculaaspopmix in de koelkast voor een uurtje. Na een uurtje kan je het deeg uitrollen en indrukken op een bestrooide speculaasplank. Snij het overtollige deeg weg. Haal nu het speculaas uit de plank halen en leg deze op de plaat. Verwarm de oven op 150 graden elektrisch en bak voor 20 a 25 minuten.