Wat is Visa?

Visa is een multinational financiële dienstverlener die wereldwijd wordt gebruikt voor het doen van elektronische betalingen. Het is een van de grootste en meest bekende creditcardmaatschappijen ter wereld, met meer dan 4 miljard actieve kaarten in circulatie in meer dan 200 landen.

Hoe werkt het technische proces van Visa?

Het proces van hoe Visa werkt, begint met het aanvragen van een Visa-kaart door een consument. Dit kan bij een bank of een andere financiële instelling worden gedaan, die vervolgens de aanvraag zal beoordelen op basis van de credit-score en financiële geschiedenis van de consument. Als de aanvraag wordt goedgekeurd, zal de financiële instelling een Visa-kaart uitgeven aan de consument.

De Visa-kaart zelf is uitgerust met een magneetstrip of microchip die kan worden gebruikt om betalingen te verrichten. Wanneer een consument een aankoop doet met hun Visa-kaart, wordt de transactie verwerkt door het Visa-netwerk. Dit netwerk is een complexe infrastructuur van servers en software die ervoor zorgen dat de transactie snel en efficiënt verloopt.

Het eerste dat gebeurt wanneer een transactie plaatsvindt, is dat de gegevens van de Visa-kaart worden geverifieerd door het netwerk. Dit omvat het controleren van de geldigheid van de kaart, het beschikbare saldo en eventuele beperkingen die op de kaart van toepassing zijn. Als de kaartgegevens kloppen en de transactie kan worden goedgekeurd, wordt deze doorgestuurd naar de financiële instelling die de kaart heeft uitgegeven.

De financiële instelling zal vervolgens de transactie goedkeuren of afwijzen, afhankelijk van het beschikbare saldo op de kaart en eventuele andere beperkingen die van toepassing zijn. Als de transactie wordt goedgekeurd, zal het bedrag van de aankoop worden afgeschreven van het saldo op de kaart en zal het bedrijf dat de aankoop heeft gedaan, het bedrag ontvangen.

Er zijn echter nog een aantal andere stappen die plaatsvinden in het proces van hoe Visa werkt. Zo zal Visa ook een kleine vergoeding in rekening brengen voor het gebruik van het netwerk en de diensten die het biedt. Dit wordt berekend als een percentage van het aankoopbedrag en wordt afgerekend met de financiële instelling die de kaart heeft uitgegeven.

Daarnaast zal Visa ook een aantal fraudepreventie- en beveiligingsmaatregelen hebben om ervoor te zorgen dat alle transacties veilig en betrouwbaar zijn. Dit kan bijvoorbeeld omvatten het verifiëren van de identiteit van de kaarthouder en het monitoren van transacties voor ongebruikelijk gedrag.

In samenvatting werkt Visa door het aanbieden van elektronische betalingskaarten die kunnen worden gebruikt om betalingen te verrichten bij bedrijven die Visa accepteren. Het Visa-netwerk verwerkt vervolgens de transacties en zorgt ervoor dat alles efficiënt en veilig verloopt, terwijl ook kleine vergoedingen in rekening worden gebracht voor het gebruik van het netwerk en de diensten die het biedt.