Vliegtuig volgen

Leestijd: 3 minuten

Een vliegtuig volgen kan heel handig zijn als je wilt weten waar een vliegtuig zich op een bepaald moment bevindt, of als je wilt weten wanneer een bepaalde vlucht aankomt. Het volgen van een vlucht kan tegenwoordig heel eenvoudig online worden gedaan, en er zijn veel verschillende websites en apps beschikbaar waarmee je dit kunt doen. Zoals de website FlightRadar24.

Vliegtuig volgen

Ook kun je via de radar live alle commerciële vluchten boven Europa, Amerika en Azië zien en andere delen van de wereld zien. Dit kan je zien per vliegtuig, maar ook per maatschappij of type vliegtuig.

Hoe werkt het?

Een van de meest gebruikte manieren om een vlucht te volgen is door middel van een online vluchttracker. Op deze websites kun je het vluchtnummer of de luchtvaartmaatschappij invoeren en vervolgens zie je de huidige locatie van het vliegtuig op een kaart. Daarnaast kun je vaak ook informatie vinden over de aankomst- en vertrektijden, eventuele vertragingen en andere relevante gegevens.

3 Apps voor vlucht volgen

Een andere manier om een vlucht te volgen is door middel van apps op je smartphone. Er zijn veel verschillende apps beschikbaar die speciaal zijn ontworpen om vluchten te volgen, en die vaak extra functies bieden zoals real-time updates en notificaties over vertragingen en andere belangrijke informatie.

Handige apps voor het volgen van vliegtuigen en vluchten zijn:

  1. FlightRadar24 App
  2. PlaneFinder
  3. FlightAware Flight Tracker

Familie en vrienden

Het volgen van een vlucht kan ook handig zijn voor vrienden en familieleden die willen weten wanneer een bepaalde vlucht aankomt of vertrekt. Veel luchtvaartmaatschappijen bieden daarom ook de mogelijkheid om een vlucht te volgen via hun website of mobiele app.

Geschiedenis van Flighttrackers

Het volgen van vluchten is een relatief recent fenomeen, en het is vooral de opkomst van digitale technologieën die dit mogelijk heeft gemaakt. Vroeger was het volgen van vluchten een stuk lastiger, en moest je vaak vertrouwen op informatie van luchtvaartmaatschappijen en luchthavens.

In de jaren ’90 werden de eerste systemen voor vluchttracking geïntroduceerd, die gebruik maakten van radarsystemen om de positie van vliegtuigen in de lucht te bepalen. Deze systemen waren echter duur en complex, en werden voornamelijk gebruikt door luchtverkeersleiders en andere professionals in de luchtvaartindustrie.

Met de opkomst van internet in de jaren 2000 werd het volgen van vluchten echter veel toegankelijker voor het grote publiek. Er ontstonden verschillende websites en apps waarmee je de locatie en status van een vlucht kon bekijken, en deze werden steeds populairder.

Tegenwoordig zijn er talloze mogelijkheden om vluchten te volgen, en kun je dit eenvoudig doen via je smartphone of computer. Daarnaast bieden luchtvaartmaatschappijen en luchthavens vaak ook zelf de mogelijkheid om vluchten te volgen via hun website of mobiele app.

Het volgen van vluchten heeft ook belangrijke voordelen op het gebied van veiligheid en efficiëntie. Door de locatie van vliegtuigen in real-time te volgen, kunnen luchtverkeersleiders sneller reageren op eventuele problemen of vertragingen, en kunnen ze ervoor zorgen dat vluchten veilig en op tijd op hun bestemming aankomen.

Vluchten volgen via Google Earth

Ook Google Earth heeft een functie waarmee je in de Earth app kan kiezen om zelf rond de wereld te vliegen. Dit is dus een soort Flight Simulator, maar dan direct in Google Earth.

Conclusie

Al met al is het volgen van een vlucht een eenvoudige en handige manier om up-to-date te blijven over de locatie en status van een vliegtuig. Of je nu reist of gewoon geïnteresseerd bent in de luchtvaart, het volgen van een vlucht kan je veel nuttige informatie opleveren.